By potrawa mogła być w pełni aromatyczna, konieczne jest skorzystanie z przypraw. Odkryj wspaniały świat naturalnych przypraw. Nasze przyprawy wniosą w Wasze dania niepowtarzalny i wyjątkowy aromat.

Cynamon mielony 15g

Cynamon mielony jest jedną z najstarszych przypraw, wykorzystywaną głównie w kuchni indyjskiej i chińskiej. Ma przyjemny, słodkawo-korzenny, lekko piekący smak oraz charakterystyczny, intensywny zapach. Najbardziej popularna świąteczna przyprawa potrafi błyskawicznie odmienić charakter wielu dań. Cynamon używany jest do przyprawiania potraw słodkich jak również pikantnych: zupy owocowe, kompoty, kisiele, galaretki, kremy, ciasta (zwłaszcza szarlotek i pierników), twarogi, budynie, napoje mleczne. 100 % czysty skład (bez dodatków cukru i konserwantów).

Gałka muszkatołowa mielona 10g

Gałka muszkatowa charakteryzuje się wyrafinowanym, nieco korzennym smakiem. Dlatego też, z powodzeniem może dodawana być zarówno do słodkich wypieków, jak i dań wytrawnych. Idealnie pasuje do ciast (zwłaszcza pierników)i deserów (puddingów, kremów), potraw mięsnych, kiełbas, pasztetów, sosów, a także owoców morza, zup czy win. Gałka muszkatołowa nada niepowtarzalności jajkom oraz niektórym warzywom (szpinakowi, brokułowi, kapuście, cebuli, fasoli). 100 % czysty skład (bez dodatków cukru i konserwantów).

Goździki mielone 100g

Goździki mielone, to ważny składnik cenionych mieszanek przyprawowych kuchni orientalnej. Charakteryzuje się bardzo silnym, ostrym, a zarazem ciepłym i słodkim aromatem. Maja słodko gorzki i cierpki smak. Aromat goździkowy należy do szczególnie trwałych i odpornych na działanie wysokiej temperatury, dlatego przyprawę należy stosować z umiarem. Używany jest do konfitur, marynat, grzanego wina i piwa, likierów, przetworów mięsnych, do pieczonej szynki, duszonej wołowiny. Goździk wetknięty w cebulę i dodany do bulionu, znacznie poprawia jego smak. Mielone goździki są idealną przyprawą do pierników i różnych innych ciast.
100 % czysty skład (bez dodatków cukru i konserwantów).

Imbir mielony 100 g

Imbir mielony – jest przyprawą uniwersalną, stosowaną do dań słodkich, warzywnych i mięsnych. Jego pikantny, a zarazem orzeźwiający smak można wykorzystać również jako dodatek do kawy, herbaty, kompotów , owocowych konfitur i dżemów oraz używać jako podstawę do produkcji napojów korzenno-miodowych (np. nalewek, miodów, win). Można go również dodać do owsianek czy pieczonych jabłek. Imbir mielony posiada znakomite właściwości prozdrowotne : wspomaga odporność organizmu, działa przeciwzapalnie i pomaga w bólach reumatycznych.
100 % czysty skład (bez dodatków cukru i konserwantów).

Kminek mielony 100g

Kminek mielony, to jedna z najpopularniejszych i charakterystycznych przypraw w rodzimej kuchni. Przyprawę tą najczęściej można spotkać jako dodatek do aromatyzowania chleba i innego pieczywa, ziemniaków, żółtego sera,  tłustych mięs (wieprzowiny, drobiu i wołowiny) i ciężkostrawnych potraw. Kminek świetnie sprawdzi się do gulaszu, pasztecików oraz dań z fasoli. Kminek można też dodawać do serów i sałatek. Kminek ma wiele zdrowotnych zastosowań, znany jest przede wszystkim z pozytywnego wpływu na szeroko rozumiane procesy trawienne. Nie tylko łagodzi bóle brzucha, ale pomaga również niwelować wzdęcia i uciążliwe zaparcia. 100 % czysty skład (bez dodatków cukru i konserwantów).

Kolendra mielona 100g

Kolendra mielona – proszek kolendry to powszechnie używana przyprawa mielona na całym świecie, szczególnie w kuchni indyjskiej i bliskowschodnie. Proszek kolendry ma charakterystyczny aromat o ciepłym, orzechowym, korzennym i orzechowym posmak. Kolendrę można dorzucić do sosu pomidorowego i beszamelowego. Polepsza też smak zupy marchewkowej, z pasternaku i dyni. Wyśmienity jest chleb z oliwkami lub suszonymi na słońcu pomidorami, doprawiony kolendrą . Kolendrę można stosować w prawie wszystkich wegetariańskich i nie wegetariańskich recepturach.
100 % czysty skład (bez dodatków cukru i konserwantów).

Wanilia mielona 10g

Wanilia, to niezwykle aromatyczna przyprawa o przyjemnym słodkim smaku i aromacie. Mielone laski wanilii mogą być używane bezpośrednio do potraw, ciast, babek, tortów, kompotów. można je również dodać do cukru uzyskując w ten sposób cukier waniliowy. W sezonie jesienno-zimowym dodaje się ją do gorącej czekolady i nalewek. 100% mielonych lasek wanilii.