BIO Dodatki piekarnicze i kulinarne

BIO Cukier z Wanilią Bourbon 15g
BIO Cukier z wanilią Bourbon to doskonały dodatek do domowych, deserów, wypieków, naleśników i placków. Stanowi on idealne połączenie cukru trzcinowego z ekologiczną szlachetną wanilią Bourbon. Jest najbardziej cenioną wanilią na świecie, a jej dodatek nadaje wypiekom i deserom niepowtarzalny, delikatny, pełny smak. Produkt doskonale wzbogaci smak domowych słodkości. To produkt w 100% naturalny, dzięki czemu wiemy, że wybieramy produkt najwyższej jakości. W porównaniu z tradycyjnym cukrem waniliowym, w którym często używany jest sztuczny aromat-etylowanilina, cukier Vitally Food jest zdrowy i ekologiczny.
Składniki: cukier trzcinowy*, mielona wanilia Bourbon 1,5%*.
* certyfikowany składnik ekologiczny
Produkt może zawierać gluten i mleko.
Produkt odpowiedni dla wegan.
Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 g:
- Wartość energetyczna: 1696 kJ / 399 kcal
- Tłuszcz: 0,2 g,
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g, - Węglowodany: 99 g,
– w tym cukry: 99 g, - Białko: 0,1 g,
- Sól: 0,01 g,
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Waga: 15g

BIO Proszek do pieczenia 15g
Bio proszek do pieczenia to w 100% naturalny produkt spulchniający, ekologiczny i nie zawierający fosforanów. Pochodzi on z kontrolowanych upraw ekologicznych, gdzie pozyskuje się skrobie kukurydzianą BIO. Proszek do pieczenia VITALLY FOOD to gwarancja, że Twoje wypieki wyrosną idealnie – będą delikatne oraz pulchne. Produkt przypadnie do gustu wszystkim zwolennikom zdrowego żywienia, którzy pragną stosować w swojej kuchni wyłącznie prozdrowotne produkty. Proszek do pieczenia to podstawa większości dzieł kulinarnych. Już od ponad 120 lat jest on najpowszechniej stosowanym środkiem, który zapewnia spulchnianie i odpowiednie wyrośnięcie domowych aromatycznych ciast i ciasteczek.
Składniki: substancje spulchniające: winiany potasu, węglany sodu; skrobia*,olej roślinny rzepakowy*.
* certyfikowany składnik ekologiczny
Produkt może zawierać gluten i mleko.
Produkt odpowiedni dla wegan.
Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 g:
- Wartość energetyczna: 726 kJ / 171 kcal
- Tłuszcz: 0,7 g,
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,01 g, - Węglowodany: 41 g,
– w tym cukry: 0 g, - Białko: 0,2 g,
- Sól: 15,7 g,
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Waga: 15g

BIO Cukier trzcinowy 250g
Cukier trzcinowy BIO – Ekologiczny cukier trzcinowy rafinowany charakteryzuje się rozkoszną słodyczą, a drobne kryształki łatwo rozpuszczą się w potrawach. Szukając urozmaicenia w diecie, warto wypróbować dodawanie cukru trzcinowego zamiast innych słodzików. Idealny do słodzenia kawy i herbaty, polecany do wypieków i deserów.
Składniki: cukier trzcinowy*.
*certyfikowany składnik ekologiczny.
Produkt może zawierać gluten i mleko.
Produkt zawiera naturalnie występujące cukry.
Produkt odpowiedni dla wegan.
Wartość odżywcza produktu w 100 g:
- Wartość energetyczna: 1700 kJ / 400 kcal,
- Tłuszcz: 0 g,
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g, - Węglowodany: 100 g,
– w tym cukry: 100 g, - Białko: 0 g,
- Sól: 0 g.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Waga: 250 g

BIO Kakao w proszku 200g
Ekologiczne sproszkowane kakao otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca.
Ma naturalny smak i aromat Polecamy jako składnik deserów, wypieków oraz innych przekąsek. Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (zawartość tłuszczu kakaowego 10-12 %).
Składniki: kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* (zawartość tłuszczu kakaowego 10-12 %)
*certyfikowany składnik ekologiczny.
Produkt może zawierać gluten i mleko.
Produkt odpowiedni dla wegan.
Wartość odżywcza produktu w 100 g:
- Wartość energetyczna: 1430 kJ / 342 kcal,
- Tłuszcz: 11 g,
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,5 g, - Węglowodany: 14 g,
– w tym cukry: 0 g, - Białko: 24 g,
- Sól: 0 g,
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Waga: 200 g

BIO Skrobia kukurydziana 250g
Ekologiczna skrobia kukurydziana jest bezzapachowa i bezsmakowa, dlatego to uniwersalny składnik dań. Naturalny zamiennik klasycznej mąki, doskonale zagęszcza i żeluje, a ponadto gęstnieje z satynową gładkością i połyskiem. Może być łączona z innymi mąkami lub je całkowicie zastępować. Idealna do zagęszczania zup i sosów, polecana do wypieków oraz deserów.
Składniki: skrobia kukurydziana*.
*certyfikowany składnik ekologiczny.
Produkt może zawierać gluten i mleko.
Produkt odpowiedni dla wegan.
Wartość odżywcza produktu w 100 g:
- Wartość energetyczna: 1484 kJ / 355 kcal,
- Tłuszcz: 0,5 g,
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g, - Węglowodany: 87 g,
– w tym cukry: 0 g, - Białko: 0,5 g,
- Sól: 0,01 g.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Waga: 250 g

BIO Skrobia ziemniaczana 250g
Skrobia ziemniaczana ma postać białego, drobnego proszku przypominającego. Z gorącą wodą tworzy charakterystyczny kleik. Skrobia idealnie sprawdza się jako zagęstnik do zup i sosów, ale również do wyrobu domowego kisielu czy budyniu oraz klusek i ciast, którym nadaje elastyczność. Warto dodawać ją również do domowego chleba bezglutenowego jako zamiennik mąki pszennej.
Składniki: skrobia ziemniaczana*.
*certyfikowany składnik ekologiczny.
Produkt może zawierać gluten i mleko.
Produkt odpowiedni dla wegan.
Wartość odżywcza produktu w 100 g:
- Wartość energetyczna: 1400 kJ / 335 kcal,
- Tłuszcz: 0 g,
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g, - Węglowodany: 82 g,
– w tym cukry: 0 g, - Białko: 0,1 g,
- Sól: 0 g.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Waga: 250 g