BIO Ciasteczka owsiane

BIO Ciasteczka owsiane 240g

Ciasteczka owsiane BIO – to ekologiczna mieszanka do wypieku pysznych, aromatycznych ciasteczek. Do ich przygotowania potrzebujesz dostępne w każdym domu składniki (masło lub tłuszcz kokosowy, mleko lub mleko roślinne). Możesz je wzbogacić bakaliami i kokosem. Ciasteczka owsiane to zdrowa przekąska, którą szybko przygotujesz, kiedy dopadnie cię głód.

Składniki: mąka pszenna graham*, mąka pszenna*, płatki owsiane* 25 %, substancje spulchniające: winiany potasu, węglany sodu; sól, naturalny aromat.

*certyfikowany składnik ekologiczny.

Produkt może zawierać gluten i mleko.

Produkt odpowiedni dla wegan po zamianie mleka zwierzęcego na napój roślinny.

Produkt zawiera naturalnie występujące cukry.

Wartość odżywcza produktu w 100 g:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Waga: 240 g

Sposób przyrządzania:

  • Przygotuj:
    – 100 g masła lub tłuszczu kokosowego
    – 3 łyżki cukru trzcinowego BIO Vitally Food
    – 60 ml mleka lub mleka roślinnego
  • Do miski wsypać mieszankę i dodać miękkie masło, cukier i mleko. Zagnieść ciasto i odstawić na 15 minut. Do ciasta możesz dodać ulubione orzechy, suszone owoce lub kawałki gorzkiej czekolady.
  • Z ciasta uformować wałek, kroić na plastry, a następnie ukształtować ciasteczka o grubości ok. 1 cm. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach ok. 2 cm.
  • Piec w temperaturze 180ºC (bez termoobiegu) przez ok. 20-25 minut, do uzyskania złotego koloru.

Wystudzone ciasteczka można przechowywać w słoiku przez 3 dni.

BIO Ciasteczka owsiane kakaowe 240g

Ciasteczka owsiane kakaowe BIO – to coś w sam raz dla łasuchów, którzy potrzebują czasem słodkiego „doładowania”. Te ciasteczka przygotowuje się bardzo szybko, bo niemal wszystkie składniki potrzebne do jego zrobienia znajdziemy w opakowaniu. Musimy tylko dodatkowo mieć pod ręką to, co zwykle znajduje się w każdej lodówce (masło lub tłuszcz kokosowy, mleko lub mleko roślinne). I już po pół godzinie mamy gotowe pyszne chrupiące ciasteczka – dzięki naprawdę małemu nakładowi sił.

Składniki: mąka pszenna graham*, mąka pszenna*, płatki owsiane* 25 %, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu* 4,6 %, substancje spulchniające: winiany potasu, węglany sodu; sól.

Produkt może zawierać gluten i mleko.

Produkt odpowiedni dla wegan po zamianie mleka zwierzęcego na napój roślinny.

Produkt zawiera naturalnie występujące cukry.

Wartość odżywcza produktu w 100 g:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Waga: 240 g

Sposób przyrządzania:

  • Przygotuj:
    – 100 g masła lub tłuszczu kokosowego
    – 3 łyżki cukru trzcinowego BIO Vitally Food
    – 60 ml mleka lub mleka roślinnego
  • Do miski wsypać mieszankę i dodać miękkie masło, cukier i mleko. Zagnieść ciasto i odstawić na 15 minut. Do ciasta możesz dodać ulubione orzechy, suszone owoce lub kawałki gorzkiej czekolady.
  • Z ciasta uformować wałek, kroić na plastry, a następnie ukształtować ciasteczka o grubości ok. 1 cm. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach ok. 2 cm.
  • Piec w temperaturze 180ºC (bez termoobiegu) przez ok. 20-25 minut, do uzyskania złotego koloru.

Wystudzone ciasteczka można przechowywać w słoiku przez 3 dni.