BIO Ciasteczka owsiane

BIO Ciasteczka owsiane 240g
Ciasteczka owsiane BIO – to ekologiczna mieszanka do wypieku pysznych, aromatycznych ciasteczek. Do ich przygotowania potrzebujesz dostępne w każdym domu składniki (masło lub tłuszcz kokosowy, mleko lub mleko roślinne). Możesz je wzbogacić bakaliami i kokosem. Ciasteczka owsiane to zdrowa przekąska, którą szybko przygotujesz, kiedy dopadnie cię głód.
Składniki: mąka pszenna graham*, mąka pszenna*, płatki owsiane* 25 %, substancje spulchniające: winiany potasu, węglany sodu; sól, naturalny aromat.
*certyfikowany składnik ekologiczny.
Produkt może zawierać gluten i mleko.
Produkt odpowiedni dla wegan po zamianie mleka zwierzęcego na napój roślinny.
Produkt zawiera naturalnie występujące cukry.
Wartość odżywcza produktu w 100 g:
- Wartość energetyczna: 1406 kJ / 336 kcal,
- Tłuszcz: 2,8 g,
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g, - Węglowodany: 62 g,
– w tym cukry: 0,8 g, - Białko: 11 g,
- Sól: 0,26 g,
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Waga: 240 g
Sposób przyrządzania:
- Przygotuj:
– 100 g masła lub tłuszczu kokosowego
– 3 łyżki cukru trzcinowego BIO Vitally Food
– 60 ml mleka lub mleka roślinnego - Do miski wsypać mieszankę i dodać miękkie masło, cukier i mleko. Zagnieść ciasto i odstawić na 15 minut. Do ciasta możesz dodać ulubione orzechy, suszone owoce lub kawałki gorzkiej czekolady.
- Z ciasta uformować wałek, kroić na plastry, a następnie ukształtować ciasteczka o grubości ok. 1 cm. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach ok. 2 cm.
- Piec w temperaturze 180ºC (bez termoobiegu) przez ok. 20-25 minut, do uzyskania złotego koloru.
Wystudzone ciasteczka można przechowywać w słoiku przez 3 dni.

BIO Ciasteczka owsiane kakaowe 240g
Ciasteczka owsiane kakaowe BIO – to coś w sam raz dla łasuchów, którzy potrzebują czasem słodkiego „doładowania”. Te ciasteczka przygotowuje się bardzo szybko, bo niemal wszystkie składniki potrzebne do jego zrobienia znajdziemy w opakowaniu. Musimy tylko dodatkowo mieć pod ręką to, co zwykle znajduje się w każdej lodówce (masło lub tłuszcz kokosowy, mleko lub mleko roślinne). I już po pół godzinie mamy gotowe pyszne chrupiące ciasteczka – dzięki naprawdę małemu nakładowi sił.
Składniki: mąka pszenna graham*, mąka pszenna*, płatki owsiane* 25 %, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu* 4,6 %, substancje spulchniające: winiany potasu, węglany sodu; sól.
Produkt może zawierać gluten i mleko.
Produkt odpowiedni dla wegan po zamianie mleka zwierzęcego na napój roślinny.
Produkt zawiera naturalnie występujące cukry.
Wartość odżywcza produktu w 100 g:
- Wartość energetyczna: 1406 kJ / 336 kcal,
- Tłuszcz: 3,17 g,
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g, - Węglowodany: 60 g,
– w tym cukry: 0,8 g, - Białko: 12 g,
- Sól: 0,26 g.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Waga: 240 g
Sposób przyrządzania:
- Przygotuj:
– 100 g masła lub tłuszczu kokosowego
– 3 łyżki cukru trzcinowego BIO Vitally Food
– 60 ml mleka lub mleka roślinnego - Do miski wsypać mieszankę i dodać miękkie masło, cukier i mleko. Zagnieść ciasto i odstawić na 15 minut. Do ciasta możesz dodać ulubione orzechy, suszone owoce lub kawałki gorzkiej czekolady.
- Z ciasta uformować wałek, kroić na plastry, a następnie ukształtować ciasteczka o grubości ok. 1 cm. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach ok. 2 cm.
- Piec w temperaturze 180ºC (bez termoobiegu) przez ok. 20-25 minut, do uzyskania złotego koloru.
Wystudzone ciasteczka można przechowywać w słoiku przez 3 dni.