Wodzisław
Polski English Facebook Wodzisław
Strona główna O firmie Produkty Aktualności Kup online Przepisy Do pobrania Kontakt
Na deser

Na obiad

Na kolacje

Koktajle

Inne

Sałatka meksykańska
/Składniki/
1 opakowanie Pesso (pszenno-kukurydziane)
puszka czerwonej fasoli
puszka kukurydzy
duża czerwona cebula
czerwona papryka
3 korniszony
3 pomidory
kilka kropel sosu tabasco
łyżka oliwy z oliwek
1/2 łyżki octu winnego
bazylia, oregano, łyżka ketchupu, sól, pieprz do smaku.
/Sposób przyrządzania/ Przygotować Pesso wg przepisu podanego na opakowaniu. Wystudzone Pesso rozdrobnić widelcem. Odsączyć fasolę i kukurydzę. Cebulę, paprykę i korniszony pokroić w drobną kostkę. Wszystkie warzywa połączyć z Pesso. Przygotować sos z tabasco, oliwy, octu, ketchupu i ziół. Wymieszać z sałatką. Wstawić do lodówki. W tym czasie ułożyć w wieniec na obrzeżu półmiska pokrojone w cząstki (8-ki lub 16-tki) pomidory. Lekko posolić. Na środek półmiska nałożyć przygotowaną sałatkę.
kolejne strony: 1

Copyright © 2009 Agro-Wodzisław,
wykonanie: Neone

Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu:

32 455 10 51 sekretariat@agro-wodzislaw.pl