Wodzisław
Polski English Facebook Wodzisław
Strona główna O firmie Produkty Aktualności Kup online Przepisy Do pobrania Kontakt
Na deser

Na obiad

Na kolacje

Koktajle

Inne

Sałatka z ananasem i tuńczykiem
Składniki:
1 Pesso Pszenne
1 puszka ananasów
2 średnie pory
2 puszki tuńczyka w sosie własnym lub oleju
1 puszka kukurydzy
150 g startego, żółtego sera
2 łyżki majonezu
koperek


Sposób przyrządzania:
Przygotować Pesso wg przepisu podanego na opakowaniu w gorącej wodzie i
łyżce oleju z odlanej puszki tuńczyka. Przestudzić Pesso i dodać resztę
pokrojonych składników. Wstawić na 1 godzinę do lodówki.
Dodać drobno posiekany koperek.
Gulasz z pesso
/Składniki/
1 opakowanie Pesso (pszenno-gryczane)
40 dag mięsa (wieprzowe, drobiowe, wołowe)
cebula, 2 łyżki tłuszczu
1 łyżka mąki
2 ziarna ziela angielskiego
listek laurowy
sól, pieprz
/Sposób przyrządzania/ Umyte mięso należy pokroić w kostkę, oprószyć mąką i obrumienić na tłuszczu. Do mięsa dodać pokrojoną cebulę, podlać taką ilością wody aby pokryła mięso, dodać przyprawy, przykryć i powoli dusić do miękkości, uzupełniając wyparowaną wodę. Gdy mięso zmięknie, podprawić gulasz mąką wymieszana z wodą lub mlekiem i jeszcze podgotować. Pesso przygotować bezpośrednio przed podaniem wg przepisu podanego naopakowaniu. Gulasz podawać z Pesso i sezonowymi surówkami z warzyw.
kolejne strony: 1

Copyright © 2009 Agro-Wodzisław,
wykonanie: Neone

Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu:

32 455 10 51 sekretariat@agro-wodzislaw.pl