Wodzisław
Polski English Facebook Wodzisław
Strona główna O firmie Produkty Aktualności Kup online Przepisy Do pobrania Kontakt
Na deser

Na obiad

Na kolacje

Koktajle

Inne

Szybka i efektowna przekąska dla dzieci i dorosłych.
Pomarańcz i cytrynę.
myjemy przecinamy na połowę ,wybieramy miąż. Galaretkę robimy zgodnie z
przepisem, zimną wlewamy w skórki wstawiamy do lodówki.
Serce
Przygotować:
? tortownicę o średnicy 24 cm z wkładem w kształcie serca
? mikser.
? Galaretki z Wodzisławia :
- Bursztynowa
- Diamentowa
- Rubinowa
? 2 Śnieżki Wodzisław


Przygotowanie:
W 350 ml gorącej wodzie rozpuszczamy galaretki (Bursztynową, Diamentową oraz Rubinową). Pozostawiamy je do wystudzenia ale nie do z żelowania.
Następnie przygotowujemy Śnieżki ubijając je mikserem w 250 ml zimnego mleka.

Kolejność wykonania :
schłodzoną galaretkę Bursztynową zmiksować z 1/4 ubitej śmietany, wlać do tortownicy i pozostawić w lodówce do stężenia. Następnie z mieszać schłodzoną galaretkę Diamentową z pozostałą ubitą śnieżką pamiętając o pozostawieniu
( części śnieżki do dekoracji.)Tak zmiksowaną masę wylać na schłodzoną masę bursztynową i pozostawić do schłodzenia. Następnie wylać galaretkę rubinową
i po stężeniu udekorować śnieżką.

Lazurowe Wybrzeże
Przygotować: 4 jaja, ¾ szklanki cukru, 15 dag mąki, 1/2 opakowania cukru wanilinowego „Wodzisław”a 30 g, ½ łyżeczki proszku do pieczenia „Wodzisław”, galaretkę Niebieską ,,Wodzisław"
Sposób przyrządzania: Białka ubić na sztywno dodając na początku ubijania szczyptę soli. Do ubitej piany dosypywać po łyżce cukru, dalej ubijając. Następnie wrzucić po jednym żółtku, ubić. Mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia wsypać do masy i delikatnie wymieszać.
Ciasto wylać do formy lub tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie wyrównać. Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika (1800C), piec ok.40 minut. Po upieczeniu ciasto zostawić do ostygnięcia w formie. Biszkopt polać tężejącą niebieską galaretką „Wodzisław” (można posmarować dowolnym kremem i przybrać owocami).
Bananowiec
Składniki:10dkg biszkoptów, galaretka cytrynowa „Wodzisław”, galaretka agrestowa „Wodzisław”, ¾ szklanki cukru pudru, 1,5 kg bananów, 1 kostka masła śmietankowego.
Sposób przyrządzania: Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać do tego rozdrobnione banany. Wszystko dokładnie wymieszać. Galaretkę cytrynową rozpuścić w ½ szklanki gorącej wody i ciepłą wlać do wyrobionej wcześniej masy, jeszcze raz dobrze wymieszać. Biszkopty trochę namoczyć w galaretce agrestowej i ułożyć w tortownicy, następnie wyłożyć masę bananową i włożyć do lodówki. Kiedy masa stężeje ułożyć na niej pokrojone plasterki banana i zalać tężejącą galaretką agrestową rozpuszczoną w 400ml wody.
kolejne strony: 1 | 2

Copyright © 2009 Agro-Wodzisław,
wykonanie: Neone

Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu:

32 455 10 51 sekretariat@agro-wodzislaw.pl